Thotal podcasts - samtalsserier på webben med Henrik Thorson

Sök

”Efter femte språket börjar det gå ganska enkelt…” Sabira Ståhlberg är en imponerande mångsysslare som dessutom kan 30 språk och håller igång 10 av dem varje dag. Hon ger tips om hur man kan lära sig språk lättare för hon har både forskat och jobbat med flerspråkighet. Hennes egna flerspråkiga dikter är en del av forskningen som hon gjort. Dessutom har hon skrivarkurser, gör dokumentärer och filmar själv. Allt är möjligt för Sabira.

Lättläst är den serie böcker som hon ger ut och som firar 20 år vintern 2019-20 och i år har de tre böckerna som kommit ut handlat om AI. I intervjun berättar hon mer om hur det går till att göra lättlästa böcker och varför de inte bara är bra för personer med lässvårigheter utan även för oss andra som har fullt upp och litet tid…

Hon skriver sina lättlästa böckerna äventyr och det tema som de egentligen handlar om kommer fram på samma gång. Det som behövs för att litteratur ska fungera, menar Sabira, är ett mervärde att boken ger något mer.

Serien lättläst kan du hitta via Villa bokpil och det finns även andra som publicerar lättlästa böcker, till exempel i Sverige.

Du får kontakt med Sabira genom hemsidan bokpil.eu.

Producerad för Thotal AB OY av Henrik Thorson 2019. Med stöd av Kulturfonden för Sverige och Finland.